Продовжено процедуру закупівлі послуги з безоплатного харчування потерпілих дітей у  Житомирській та Сумській областях. Харчування планується розпочати на початку травня місяця, повідомляє сайт Мінсоцполітики.

У Волинській і Черкаській областях конкурсні торги не відбулися. На сьогодні департаментами соціального захисту населення здійснюється підготовка до проведення нової процедури закупівлі.

В областях, де процедуру закупівлі продовжено або конкурсні торги не відбулися, органами соціального захисту населення буде забезпечено виплату грошової компенсації батькам потерпілих дітей у розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 № 155 „Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

За інформацією департаментів соціального захисту населення, станом на 01.04.2015 компенсацію за січень отримали батьки 77 тисяч потерпілих дітей на загальну суму понад 9 млн грн, за лютий – 65 тис. потерпілих дітей на загальну суму понад 11 млн гривень.

Мінсоцполітики наголошує, що батьки потерпілих дітей, які не отримали компенсацію за січень – лютий 2015 року, можуть звернутися до регіональних органів соціального захисту населення для її отримання. На початку квітня розпочинається виплата компенсацій за березень.