Павло Полянський зауважив, що коледжі та технікуми в підготовці спеціалістів перетинаються як із вищою освітою, так і з професійно-технічною. Це, у свою чергу, об’єктивно створює певну невизначеність. Необхідно, щоб ці навчальні заклади чітко окреслили свою нішу підготовки спеціалістів між ПТО й університетською вищою освітою в реаліях нового законодавства.

Учасники зустрічі зазначили, що водночас потребують вирішення низки похідних питань: унормування термінології; співвідношення молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра; фінансування коледжів і технікумів, яке, на думку керівників, мало би забезпечуватися з державного бюджету. Директори також погодилися, що не можна затягувати перехідний стан і невизначеність щодо місця коледжів і технікумів у системі освіти, оскільки це негативно позначатиметься на вступній кампанії. Батьки і студенти мають заздалегідь знати, освіта якого рівня здобуватиметься в цих навчальних закладах та якими будуть освітні перспективи.

Насамкінець заступник міністра наголосив, що до старої моделі освіти повернення не буде. Для успіху спільної справи – підвищення якості освіти, повинен бути конструктивний діалог і солідарна відповідальність.