Організатором заходу традиційно став Центр кар’єри НТУ «ХПІ», Харківський обласний центр зайнятості та ОСС «Студентський Альянс» НТУ «ХПІ». Цього року в ярмарку брали участь понад 60 компаній і підприємств, серед яких були представлені: виробничі – Індустріальна група УПЕК, Харківський машинобудівний завод ФЕД, Турбоатом, Завод ім. Малишева, Харківський плитковий завод, IT-компанії – Telesens, Nix Solutions, Epam Systems, і великі транснаціональні компанії – Procter & Gamble, Philip Morris, Metro Cash & Carry Ukraine, СанІнБев Україна, та багато інших.

Після урочистого відкриття ярмарку з вітальними словами до гостей і організаторів звернулися: в.о. ректора НТУ «ХПІ» Андрій Марченко, директор департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, Директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради Костянтин Лобойченко, начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Інна Прохоренко, заступник технічного директора компанії Nix Solutions Володимир Кузьменко, головний інженер з перспективних розробок АТ «Харківський тракторний завод» ім.С.Орджонікідзе Юрій Шаповалов і заступник начальника відділу кадрів заводу ім. Малишева Борис Даньшин.

«15 років тому було створено Центр кар’єри НТУ «ХПІ» і вперше в Україні була запропонована технологія проведення подібних заходів. Безумовно, над проведенням ярмарку працювали справжні професіонали. Сьогодні тут присутні багато компаній, які пропонують свої послуги і робочі місця, це дає можливість молодому співробітнику знайти роботу. «Політех – 2015» – це актуальний і важливий захід, я висловлюю подяку організаторам, роботодавцям, співробітникам університету і, звісно ж, студентам за те, що сьогодні вони взяли участь у ярмарку робочих місць», – зазначив в.о. ректора НТУ «ХПІ», професор Андрій Марченко.

Усі відвідувачі заходу мали можливість дізнатися про близько 400 вакансій різних напрямів – перекладачів, менеджерів, консультантів, тестувальників програмного забезпечення і програмістів. Також всі зацікавлені могли дізнатися умови проходження практики або стажування в будь-якій із представлених компаній.

На ярмарку співробітники обласного центру зайнятості також консультували студентів і випускників із питань написання резюме, підбору вакансій, ділилися порадами, як правильно готуватися до співбесіди і зустрічі з роботодавцем та багатьма іншими питаннями, пов’язаними з пошуком місця роботи.

Для студентів економічних спеціальностей відбулася презентація програм стажувань від компанії Metro Cash & Carry Ukraine. Також всі охочі мали можливість спробувати свої сили і безпосередньо на ярмарку вакансій пройти вступне тестування до компанії Procter & Gamble Ukraine.

Із повним списком представлених вакансій можна ознайомитися в електронному каталозі на сайті Центру кар’єри НТУ «ХПІ».