Радо зустріли цю новину представники духовенства Вінницької області. Також вони наголосили, що поряд з тими спокусами, які пропонуються юнацтву через мас-медіа, необхідно продемонструвати молоді, що є інша частина життя, що є мораль. І саме в цьому покликання курсу християнської етики – ознайомлення з викладеними в Біблії основами християнства, і в жодному випадку – не агітація за будь-яку конфесію.

«На Вінниччині є всі умови для запровадження цієї дисципліни. Готові методичні розробки, які пройшли перевірку часом, є вчителі, які бажають викладати предмет «Християнська етика», є батьки, які хочуть, щоб їхні діти виросли порядними людьми, – пояснює Ігор Івасюк. – Тепер, окрім світської етики, яка вивчається в 5-х і 6-х класах за програмою, школярі вивчатимуть ще й християнську. Чи буде це додатковий курс чи інтегрований в наявну дисципліну «Етика» – методисти визначаються. Але точно можу сказати, що це буде не більше одного уроку на тиждень».

Нововведення має дуже цікавий нюанс. Відомо, що Вінниччина – регіон багатоконфесійний, і в цьому контексті може виникнути питання про необхідність забезпечення рівних можливостей для різних конфесій у викладанні цього делікатного предмета. З цього приводу Ігор Івасюк зазначив, що «Християнська етика» як навчальний предмет не матиме конфесійної ангажованості, а викладатиме її не священнослужитель, а педагог.