Ініціатором та організатором фестивалю-конкурсу є Житомирський інститут культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Співорганізатори: Міністерство культури України; Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв; управління культури, управління освіти і науки та департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації; управління освіти і науки та управління культури Житомирської міської ради.

Фестиваль-конкурс проводиться з метою розвитку вокального, інструментального, театрального і хореографічного мистецтва; розширення репертуару і підвищення професійної майстерності юних талантів.

Фестиваль проводитиметься на конкурсній основі для випускників загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації (технікумів, коледжів, інститутів) у віковій категорії 16 – 25 років за окремими номінаціями:

Вокал: народний спів, естрадний спів, академічний спів.
Інструментальна музика: фортепіано, духові інструменти, струнні і щипкові інструменти, народні інструменти.
Хореографія: народний танець, бальний танець.
Читці: вірш, байка, монолог, проза.
Фестиваль-конкурс проходитиме у два тури:

І тур – вибірковий (попередній відбір за представленими фонограмами (+), відеозаписом), проводиться за номінаціями;
ІІ тур – заключний гала-концерт за участю переможців І туру та гостей фестивалю.
Заявки на участь у фестивалі-конкурсі приймаються до 20 квітня. Захід відбудеться 24-25 квітня у приміщенні Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера за адресою: м. Житомир, вул. Пушкінська, 26.

Контакти:

Адреса організатора фестивалю: 10014, м. Житомир, вул. Черняховського, 12-А, Житомирський інститут культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв.
Тел.: (0412) 44-81-05.
Факс: (0412) 47-33-84.
E-mail: zicanda@i.ua.
Web-сайт: http://dakkkim.at.ua.