В інституті економіки і менеджменту відбулась їх зустріч зі студентами-політехніками, яку спільно організували кафедра зовнішньоекономічної та митної діяльності, італійська громадська організація «Treno della Memoria TdF» і компанія «Кумпель-Тур». Гостей привітав директор інституту економіки та менеджменту професор Олег Кузьмін, який побажав змістовно провести час.

Упродовж кількох днів італійські студенти брали участь у круглих столах і дискусіях, присвячених сучасним проблемам розвитку країн ЄС, а також у екскурсіях Львовом. Разом зі своїми українськими ровесниками вони зокрема обговорювали різноманітні питання розвитку економічної безпеки, а також обмінялися знаннями про історичні передумови інтеграційних процесів у Європі.

Особливу увагу учасники дискусій приділили мовним проблемам в окремих регіонах Італії та України, питанням зміцнення незалежності України, причинам анексії Криму, військового  конфлікту на сході України тощо.  Студенти репрезентували спільне бачення подолання безробіття серед молоді в обох країнах, жваво дискутували щодо особливостей висвітлення українськими та італійськими ЗМІ сучасних тенденцій геополітичного розвитку.

Обговорили студенти і питання масового знищення людей різних національностей у роки німецької та радянської окупацій. Вони відвідали місця пам’яті жертв Голокосту та парк Кортумова гора, де в роки Другої Світової війни розташовувався Янівський концентраційний табір.

Наприкінці студенти обох країн ознайомили одне одного зі своїми  національними кухнями. Молодь з Італії частувала українських друзів пармезаном та хамоном, натомість львів’яни підготували для гостей оригінальні смаколики з салом. А завершилися “пригоди  італійців” у Львівській політехніці спільною піснею під гітару.