УМОВИ

проведення XX Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості,
присвяченого Всесвітньому Дню Землі

на тему« Я і Всесвіт»

 

  1. Мета та завдання Фестивалю

XX Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений, Всесвітньому Дню Землі (далі Фестиваль) проводиться з метою акцентування уваги громадськості, педагогів, батьків і дітей на проблеми формування у молоді розуміння необхідності гармонії людини і Всесвіту, їхнього взаємозв’язку та взаємовпливу, активної громадянської позиції підростаючого покоління, підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді, пошук нових форм художньої творчості.

Основними завдання Фестивалю є:

  • формування в учнів розуміння необхідності побудови життя за Законами Всесвіту;
  • активізація навчального, творчого потенціалу дітей та молоді, формування активної громадянської позиції учнівської молоді направлену на протидію порушення Законів Всесвіту.
  1. Організатори Фестивалю:

Міністерство освіти і науки України; Департамент освіти і науки Кіровоградської облдержадміністрації; Український державний центр позашкільної освіти; Асоціація позашкільних навчальних закладів України; комунальний позашкільний навчальний заклад «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»,  газета «Позашкілля».

  1. Журі Фестивалю

Склад журі Фестивалю формується оргкомітетом та погоджується з Українським державним центром позашкільної освіти Міністерства освіти і науки.

  1. Учасники Фестивалю :

 

  1.  До участі у Фестивалі запрошуються вихованці, учні позашкільних, загальноосвітніх, професійно – технічних навчальних закладів з різних областей України, міста Києва: представники євроклубів, учнівського самоврядування, молодіжних об’єднань, клубів юних філософів та молодих дипломатів;  майстри образотворчого мистецтва; вокалісти, які у своїй творчій діяльності розкривають тему Фестивалю.
  2.  Фестиваль проводиться на базі комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»  з 22 по 24 квітня 2015 року в два тури (заочний – відбірковий та очний), у трьох номінаціях: «Громадська думка», «Вокальне мистецтво», «Образотворче мистецтво».

Для участі у заочному відбірковому турі необхідно надіслати до  01 березня 2015 року заявку до оргкомітету Фестивалю, список учасників і матеріали на електронних носіях за адресою: 25006, м. Кіровоград, вулиця Калініна, 36, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості  тел. (0522) 22-35-71, 22-56-01, 22-56-12, e-mail: ocdut@ukr.net (додаток ).

Оргкомітет та журі Фестивалю визначає учасників другого очного туру та надсилає їм запрошення на Фестиваль. Всі представники команд, які запрошені для участі в другому очному турі Фестивалю, обов’язково беруть участь у роботі  творчих майстерень, які будуть проходити у формі вікторин, рольових ігор, презентацій.  Програмою Фестивалю передбачені також інші масові заходи.

  1. Конкурсна програма в номінації «Громадська думка»

Учасниками Фестивалю можуть бути команди учнів віком 13-18 років у кількості 4 учасники та 1 керівник. Робота у номінації «Громадська думка» складається із заходів, що передбачені програмою Фестивалю.

Для участі в заочному турі кожна команда-учасниця надсилає до оргкомітету Фестивалю диск із творчими розробками на запропоновані теми та дублює ці матеріали на вказаний вище e-mail.

Кожна команда надає проектну роботу (резюме та відеопрезентація діяльності), що  розкриває основну мету творчого об’єднання, напрями роботи, досягнення та особливості діяльності колективу, роботу за означеною проблемою.

Кожній команді також необхідно представити презентацію «Відкриваємо Всесвіт разом» в електронному вигляді (обсягом ~ 15 слайдів), яка повинна відображати роздуми за означеною проблемою.

Кожна команда надає питання та експертні виступи на прес-конференцію «Людство назустріч Всесвіту» на електронну адресу закладу (ocdut@ukr.net) за напрямками:

1) гармонія Всесвіту як складова безпеки людства;

2) вплив Законів Всесвіту на життя особистості;

3) від позитивного мислення до гармонії Всесвіту;

4) взаємозв’язок цінностей людини із законами Всесвіту;

5) безперервна освіта як шлях до відкриття світу особистості.

До участі в конкурсі допускаються роботи на запропоновані теми. Роботи не повинні перевищувати 2 сторінки комп’ютерного тексту, 14 кеглем з інтервалом 1,5; мати титульну обкладинку, на якій вказуються П.І.П. Виконавця.

Контактні особи:

Долгополова Наталя Костянтинівна, завідуюча методичним відділом Кіровоградського обласного ЦДЮТ – 0952346498.

Арутюнян Олена Сергіївна, методист з міжнародних зв’язків та партнерства Кіровоградського обласного ЦДЮТ – 0501725751.

  1. Конкурсна програма в номінації «Вокальне мистецтво»

До участі запрошуються учасники вокальних ансамблів та малих форм (до 6 осіб) віком 8-18 років, що розподіляються за категоріями:

молодша група – 8-10 років;

середня група – 11-14років;

старша група – 15-18 років.

Повний вік учасників визначається на момент участі у конкурсі. Вікові групи ансамблю заявляються у залежності від середнього віку учасників (невідповідність віковій групі може становити не більше 30%).

Для участі в заочному турі учасники подають до оргкомітету фестивалю аудіозапис або відеозапис одного конкурсного твору тривалістю не більше 4 хвилин.

Для виступу в очному турі учасник (учасники) повинні представити             2 різнохарактерні музичні твори, один з яких повинен відповідати темі фестивалю.

Не допускається виступ вокалістів на конкурсній програмі під фонограму «плюс» або з використанням дабл-треків, крім позаконкурсних виступів. Музичний супровід має бути представлений винятково на CD, DVD, флешці або MD в MP3, аудіо CD форматі.

Тривалість виступу учасників в очному турі до 8 хвилин.

Критерії оцінювання:

  • відповідність репертуару виконавським можливостям і віковій категорії;
  • оригінальність та самобутність виконання;
  • артистизм, передача образу і поведінка на сцені, культура виконання;
  • відповідність репертуару темі фестивалю;
  • чистота інтонації, чіткість дикції;
  • ознаки голосу (тембр, сила, діапазон);
  • вокальні навички та емоційність виконання;
  • естетика костюмів і реквізиту.

Контактні особи:

Круніч Юлія Олегівна, завідуюча художнім відділом Кіровоградського обласного ЦДЮТ – 0667928210.

Ликова Яніна Валеріївна, методист з естетичного виховання Кіровоградського обласного ЦДЮТ – 0501467506

  1. Конкурсна програма в номінації «Образотворче мистецтво»

До участі в номінації запрошуються вихованці  віком від 10 до 16 років, що розподіляються за двома віковими категоріями:

середня – 10-13 років;

старша – 14-16 років.

Для участі в заочному турі необхідно надіслати до оргкомітету три роботи форматом А-2 (60 х 40 см) та їхнє візуальне зображення у електронному вигляді (роздільність мінімум 800 х 600, формат jpg) на e-mail: ocdut@ukr.net.

Роботи повинні відповідати темі фестивалю «Я і Всесвіт», бути підписаними, із зазначенням: назви твору, прізвища та ім’я автора, віку автора, повної назви закладу, в якому навчається автор роботи, прізвища, ім’я, по батькові керівника. У заявці обов’язково вказати номер контактного телефону (мобільного).

Критерії оцінювання робіт:

– повне розкриття теми;

– майстерність виконання;

– оригінальність композиційного рішення;

– композиційна цілісність.

Роботи, які брали участь в минулих виставках і роботи низького рівня виконання, до участі в конкурсі не допускаються.

Роботи, відібрані журі, будуть експонуватися на виставці під час фестивалю.

Матеріали для виконання конкурсного завдання очного туру учасники використовують свої. Роботи переможців не повертаються.

Контактні особи:

Гладченко Тетяна Олексіївна, завідуюча відділом мистецтв Кіровоградського обласного ЦДЮТ – 0951390279.

Казаєва Світлана Володимирівна, методист декоративно – прикладного мистецтва Кіровоградського обласного ЦДЮТ –  0990759391.

  1. Нагородження

Переможці XХ Всеукраїнського фестивалю нагороджуються Дипломом  та призом оргкомітету, учасники — Дипломом оргкомітету.

  1. Фінансування

Проїзд та перебування учасників  та супроводжуючих під час Фестивалю здійснюється за рахунок організації, що відряджає, спонсорів та залучених інших позабюджетних коштів, не заборонених чинним законодавством. Варіанти витрат за харчування та проживання будуть повідомлені додатково до 15 березня 2015 року. Довідки за телефоном – 095 – 52 – 95 – 672 – Войчук Вероніка Олександрівна, заступник директора з навчальної роботи Кіровоградського обласного ЦДЮТ;         (0522) 22 – 56 – 01 – приймальня  Кіровоградського обласного ЦДЮТ.

 

ФОРМА ЗАЯВКИ

 

  1. Назва колективу ____________________________________________________

__________________________________________________________________

  1. Кількість учасників __________________________________________________
  2. П.І.Б. керівника колективу_____________________________________________
  3. Повна назва навчального закладу, в якому працює колектив ______________

_____________________________________________________________________

  1. П.І.П. директора закладу_____________________________________________
  1. Повна адреса закладу _______________________________________________
  2. Контактний телефон ________________________________________________
  3. Повна назва конкурсних творів, автори_________________________________

_____________________________________________________________________

  1. Відомості про колектив (дата заснування, участь та перемоги

у конкурсах, фестивалях)_____________________________________________

_____________________________________________________________________

  1. Наявність потреби в розміщенні водія  автотранспорту та особливостей розміщення учасників делегації______________________________________________

 

Список учасників, які представляють колектив на фестивалі

 

№ п\пПрізвище, ім’я  та по батьковіРік народженняСтать

 

Підпис керівника

колективу                      _________________________________   (П.І.П.

 

 

Додаток 2

 

 

ОРІЄНТОВНА ПРОГРАМА

XХ Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості,

присвяченого Всесвітньому Дню Землі

22 – 24 квітня 2015 року

 

22квітня 2015 року
8.00-11.00Заїзд.  Розміщення делегацій.
11.00-13.00Тренінг комунікації. Організаційне засідання.
13.00-14.00Обід.
14.00 – 16.00Творча майстерня “Я у Всесвіті”.
17.00 – 18.30Шоу – відкриття фестивалю.
19.00 – 20.00Вечеря.
20.00 – 21.00Робота  за номінаціями
23 квітня 2015 року
8.00 – 9.00Сніданок.
9.00 – 13.00Конкурсні програми за  номінаціями.
13.00 – 14.00Обід.
14.00 – 17.00Конкурсні програми за  номінаціями.
17.00 – 18.00Вечеря.
19.00 – 21.00Фестивальний калейдоскоп: дискотечно – розважальна

програма.24 квітня 2015 року8.00 – 9.00Сніданок9.00 – 11.00Робота за  номінаціями. Підведення підсумків конкурсної програми.11.00 – 12.00Проведення майстер – класів.12.00 – 13.00Обід.14.00 – 15.30Шоу – закриття фестивалю.