Організаторами семінару стали працівники навчально-методичного кабінету математики та фізики: Ліпчевський Л. В., Крупа Ю. В. Участь у роботі семінару взяли методичні працівники, керівники предметних методичних об’єднань, слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів математики.

Інформацію про особливості ЗНО в 2015 році, структурні особливості предметних тестів і технологію проведення незалежного тестування учасникам семінару представили: Дем’яненко О. О., проректор інституту з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти, канд. пед. наук; Лєвіна Н. М., методист Київського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Про зміст навчально-методичної літератури, що сприятиме якісній підготовці школярів до ЗНО, йшлося у виступах Захарійченка Юрія, проректора Національного університету «Києво-Могилянська академія», кандидата фізико-математичних наук; Божинової Фаїни, автора підручників з фізики, заслуженого учителя України; Хован Ірини, представника  видавництва «Ранок» (м. Харків).

Під час роботи семінару було проаналізовано результати участі абітурієнтів Київської області у предметних ЗНО минулих років і вироблено рекомендації щодо подальшої роботи з удосконалення системи підготовки випускників навчальних закладів до складання незалежного тестування природничо-математичного змісту.