Втілюючи в життя концепцію європейської університетської освіти, згідно з якою саме вищий навчальний заклад є головним осередком розвитку фундаментальної та прикладної науки, КрНУ вже в одинадцятий раз зібрав для обміну досвідом фахівців із гірничодобувної галузі. У конференції, яку цьогоріч проводили в мальовничій Сваляві Закарпатської області, взяли участь науковці з Республіки Польща, Словацької Республіки, Республіки Молдова та України.

Варто зазначити, що візитівкою конференції  є широке залучення не лише представників академічних лав, а й спеціалістів-практиків. Так, крім докторів і кандидатів технічних наук з українських і європейських університетів, учасниками цьогорічної конференції стали працівники таких потужних підприємств, як АТ «Укрвибухбуд», АТ «Інтервибухпром», ПАТ «Промвибух», ЗАТ «Техновибух», Полтавського ГЗК, Єристівського ГЗК, ПАТ «Арселормиттал» та ін. Обмін досвідом між представниками університетської науки і промисловості сприяє налагодженню міцних зв’язків, створює єдиний науково-інформаційний простір, дає змогу розвивати господарсько-договірну діяльність університетів, скеровувати наукові дослідження в напрямі, актуальному для галузі.

Тематика конференції була комплексною, адже були охоплені не лише технології розробки та застосування сучасних вибухових речовин у гірничодобувній промисловості, а й питання економіки, зокрема комерціалізації наукових розробок, екології й безпеки діяльності. Залучення фахівців різних галузей науки є ще однією перевагою конференції, організованої кременчуцькою науковою школою на чолі з д.т.н., професором В. М. Чебенком.