Так розмірковують і невгамовні пенсіонери, яких не влаштовує дозвілля на призьбі з нескінченними розмовами про політику, здоров’я та сусідів, і йдуть “у науку”. Для таких спраглих до знань людей і працюють Університети третього віку, де студенти опановують інтернет, тренують пам’ять, розвивають інтелект – загалом відкривають у собі нові таланти.

Наразі в Україні працює понад 300 таких закладів, як порахувало Мінсоцполітики. І понад 25 тисяч слухачів уже розширили свій світогляд, закінчивши Університети третього віку. Про це, крім іншого, повідомила начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Мінсоцполітики Оксана Суліма під час робочої зустрічі з представниками неурядової організації DVV International в Україні, зокрема, з регіональним директором в Україні, Білорусі, Молдові Анітою Якобсоне.

Аніта Якобсоне презентувала видання методичного посібника для освітньої роботи з людьми літного віку „Старіти? Немає часу!”. Вона також пообіцяла, що частину тиражу буде поширено саме серед співробітників терцентрів, у складі яких діють Університети третього віку.