Світ професій

Якщо покликання людини полягає в тому, щоб бути двірником, вона має підмітати вулиці з таким натхненням, із яким Мікеланджело розписував склепіння храмів, із яким Бетховен писав свої симфонії. Він має підмітати вулицю так, щоб усі духи Неба та Землі захоплено говорили: «Ось живе великий Двірник, який підмітає вулицю бездоганно».

Мартін Лютер Кінг

 

Чи замислювалися ви колись про те, наскільки важливим для кожного з нас є вибір професії? Чи багатьох людей, які можуть сказати, що вони живуть своєю професійною діяльністю, ви знаєте?

У сучасному суспільстві є чимало цікавих, нових професій. Наші учні — майбутнє незалежної України, їм розбудовувати таку державу, якою можна пишатися.

Саме тому важливо спланувати навчально-виховну роботу так, щоб допомогти дитині зорієнтуватися у світі професій та усвідомити, що не менш важливою за престижністю діяльності є правильність вибору.

 

Б. Ферреро (зб. «40 казок у пустелі»)

 

Несподіванка в пустелі (казка)

На світі є люди, які переходять через пустелю цього світу із неймовірною спрагою всіляких вигод, утіх, насолод. Вони вважають дурними тих, що проповідують Євангеліє, науку, здавалося б, таку безглузду в їхній пустелі.

Але коли схочуть увійти до «Божого ресторану», тоді почують: «Вибачте, пане, сюди неможливо увійти без переміненого серця».