Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти звернувся до віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка та міністра фінансів України Наталії Яресько з проханням вирішити питання про надання дозволу керівникам вищих навчальних закладів проводити доплати висококваліфікованим науково-педагогічним працівникам за рахунок позабюджетних коштів.

“До комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти надходять звернення з питань оплати праці висококваліфікованих спеціалістів, які працюють у вищих навчальних закладах. Річ у тім, що після прийняття Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76-УПІ від 28 грудня 2014 року заробітна плата найбільш кваліфікованих спеціалістів, професорів і доцентів зменшилася відповідно на 27 і 9 відсотків”, – ідеться в документі.

Зокрема, Комітет ВР України з питань науки і освіти вважає, що обмеження максимального розміру заробітної плати видатних, визнаних державою і світовою академічною спільнотою вчених, нівелює мотивацію до наукового пошуку і високоефективної педагогічної роботи. А це аж ніяк не сприяє якості вітчизняної освіти і науки.

Тому комітет просить “розглянути можливість щодо надання дозволу керівникам вищих навчальних закладів проводити доплати висококваліфікованим науково-педагогічним працівникам за рахунок позабюджетних коштів”.

За матеріалами офіційного сайту Комітету ВР України з питань науки і освіти