У сучасному суспільстві відбувається чимало конфліктів — релігійних, міжнаціональних, воєнних. У наш час чимало людей агресивних, недобрих одне до одного. Тому важливо пропагувати відмову від домінування насильства та агресії, треба навчати розуміти людей, любити їх і прощати. На допомогу цьому має прийти «рятівне коло» толерантності.

У номері пропонуємо статті, об’єднані темою толерантності та дружби. «Толерантність як психологічна категорія» — тренінг для педагогів.

Стаття «Краща частина життя складається з друзів» допомагає підліткам поповнити знання про дружбу; формувати вміння бути комунікабельними, товариськими, згуртованими, уникати конфліктів, дотримуватися в спілкуванні з однолітками загальноприйнятих моральних норм; виховувати почуття поваги до товаришів, готовність допомогти і підтримати.

«Робота з дітьми, які  опинилися у несприятливих сімейних умовах». У статті подано психологічний супровід таких дітей, способи корекції емоційного стану, створення умов для максимального особистого розвитку і навчання.