Нещодавно пройшла двостороння робоча зустріч соціальних партнерів – ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Міністерства освіти і науки України — для обговорення актуальних освітянських питань і пошуку подальших шляхів вирішення нагальних питань фінансування галузі.

Від галузевого міністерства участь у роботі взяли міністр освіти і науки України Сергій Квіт, заступник міністра освіти і науки — керівник апарату Олексій Дніпров та представники МОН.

Профспілкову сторону представляли голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, заступник голови Профспілки Сергій Романюк, заступник голови Профспілки, голова Ради вищої школи ЦК Профспілки Володимир Цвих та голова Чернігівської обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва.

На  зустрічі йшлося про недопущення скорочення фінансування галузі освіти наступного  року, що призведе до погіршення якості освітніх послуг від дитячого садочка до вищої школи.

Особливу увагу  приділили формуванню освітянського бюджету на 2015 рік й передбачення в ньому соціально-економічних видатків. Також обговорено низку інших актуальних питань.

У результаті робочої зустрічі соціальні партнери домовилися координувати подальші спільні дії у вирішенні окреслених завдань щодо дотримання конституційних прав та гарантій освітян.

За інформацією Профспілки працівників освіти і науки України