Тема конкурсу «Роль та місце курсів за вибором в організації допрофільної підготовки та профільного навчання школярів»

 

В Україні не перший рік реалізовується концепція профільного навчання, невід’ємну складову якого становлять курси за вибором.

Курси за вибором — це навчальні курси, що доповнюють навчальні предмети і входять до складу допрофільної підготовки та профільного навчання. Вони розробляються за рахунок варіативного компонента змісту освіти.

Мета курсів за вибором допрофільної підготовки полягає у формуванні в учнів 8—9-х класів правильного вибору профілю навчання. У свою чергу, курси за вибором у старшій профільній школі сприяють усвідомленому вибору майбутньої професії.

Редакція газети «Історія України» темою цьогорічного конкурсу пам’яті В. М. Волковинського, першого головного редактора часопису, обрала «Роль та місце курсів за вибором в організації допрофільної підготовки та профільного навчання школярів».

Шановні колеги, ми впевнені, що Ви накопичили чималий досвід викладання курсів за вибором. Тож пропонуємо Вам поділитися своїми ідеями та напрацюваннями з освітянами України. Чекаємо на Ваші плани-конспекти уроків, науково-методичні матеріали та наукові статті.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 1 червня 2015 року.

Роботи надсилайте на адресу: 01014, м. Київ, вул. Тимірязєвська, 2, видавництво «Шкільний світ», редакція газети «Історія України», на Всеукраїнський конкурс пам’яті В. М. Волковинського. До матеріалів просимо додати анкету учасника конкурсу, у якій потрібно зазначити прізвище, ім’я, по батькові, місце роботи, посаду, домашню адресу та контактний телефон.

E-mail: Newspaper-iug@osvitaua.com