Мадагаскар ― це дуже екзотичний острів. Через свою унікальність його часто називають “восьмим континентом”. Мадагаскар є чарівним островом із величезними баобабами, хорошими лемурами і китами.

Мадагаскар ― це дивна острівна держава в Індійському океані, розташована поблизу південно-східного узбережжя Африки. Мільйони років тому острів був частиною великого стародавнього континенту ― Гондвани.
Близько 60 млн років тому Мадагаскар був відділений і став першим островом у світі.

У XVI ст. острів знайшов португалець Дієго Діас. Після його повернення у Європу голландські, англійські та французькі купці приїжджали на острів.

Мадагаскар ― це четвертий за величиною острів у світі (після Гренландії, Нової Гвінеї і Борнео).

Люди називають Мадагаскар «червоним островом». Цю назву він отримав через кольори місцевого ґрунту.

Значна частина населення Мадагаскару має давні релігійні вірування, особливо загальне поклоніння предкам, що пов’язане з відносинами між живими і мертвими. Крім того, на острові живуть християни і мусульмани.

Економіка Мадагаскару залежить від природного сільського господарства (розведення великої рогатої худоби та вирощування рису). Уряд стикається з такими проблемами, як нестача харчування, недостатня освіта та охорона здоров’я, і намагається поліпшити фінансовий стан держави.

Нагір’я займає центральну частину острова і тягнеться вздовж берегової смуги низовин. Найвища точка на Мадагаскарі ― це гори Царатанана, їх висота становить 2 876 метрів.

Мадагаскар є найбільшим у світі виробником і експортером ванілі.

На Мадагаскарі немає характерних для Африки тварини ― левів, жирафів, зебр і бегемотів. Острів слугує домівкою для близько 12 тис. видів тварин і рослин, із яких понад 10 тис. є унікальними! Лише тут ви можете побачити величезні папороті і пальми, дивовижні пустельні рослини й унікальних тварин. Сотні видів перебувають під загрозою зникнення, тому що більше 90 % їх у природному середовищі існування були знищені несприятливими природними умовами і людиною.

На території Мадагаскару існує близько 60 видів лемурів і 60 видів хамелеонів (майже половина всіх хамелеонів планети). Цікаві тварини схожі на кротів, землерийок і їжаків були першими ссавцями, що з’явилися на Мадагаскарі. Найбільший хижак Мадагаскару ― ямка ― має тіло кішки і ніс собаки, але не вважається кішкою або собакою. Це рідкісна та зникаюча тварина ― близький родич мангуста.

ТВО — національна валюта Мадагаскару.

Мертве озеро є одним із чудес Мадагаскару. Його води видніються між крутими гранітними валунами. Глибина сягає 400 м. Температура води становить близько 15 °С. В озері немає нічого живого: ні риб, ні водяних рослин.

Малі корови зебу є священними тваринами на Мадагаскарі.

Антананаріву ― столиця Мадагаскару, населення близько 2 млн осіб.

На Мадагаскарі є багато національних парків і заповідників.

Амбохіманга ― це священне місце для місцевих жителів, що знаходиться на 13,05 милі на північ від Антананаріву. Це колишня резиденція королівської сім’ї. Туристи зможуть поринути в історичне минуле країни і дізнатися історію правителів, яким колись удалося об’єднати народ країни в єдиній державі.

Указом королеви від 1825 р. було заборонено кам’яне будівництво на Мадагаскарі. Єдиною кам’яною будівлею був королівський палац Рува.

Мадагаскарська національна кухня дуже гостра. Основна страва на острові ― рис. Він подається з овочами і надзвичайно гострими перцями, кукурудзою, м’ясом зебу, куркою, рибою, сиром і спеціями. Найвідоміші національні страви: равітуту (філе яловичини з пюре маніоки, листя і кокосового горіха) і румазава (тушкована яловичина з помідорами і спеціями), самби (пироги з м’ясом). Гурмани з Європи можуть оцінити місцеву фуа-гра. На узбережжях є багато морепродуктів: лобстери, краби, устриці, морські їжаки.